מתכון

עוגיות מרציפן

עוגיות מרציפניות מבושמות בניחוח שקדים

13,519 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
עוגיות האמרטי המטריפות של קונדיטוריה דלאל. צילום: מאיר כהן
עוגיות האמרטי המטריפות של קונדיטוריה דלאל. צילום: מאיר כהן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את המרציפן לחתיכות קטנות ושמים בקערת ערבוב גדולה.

2

לשים את הסוכר אל תוך המרציפן ומוסיפים את הליקר בפעמיים – שלוש עד לקבלת כדור בצק.

3

משתמשים באבקת סוכר כבקמח לרידוד הבצק ומגלגלים גליל אחד ארוך או שניים בינוניים בקוטר של כ- 2 ס"מ.

4

בעזרת סכין או קלף פלסטיק חותכים חתיכות באורך 2 ס"מ.

5

מגלגלים כל חתיכה לעיגול ומצפים כל עיגול באבקת סוכר. מועכים כל כדור בקצות האצבעות ומניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה ברווחים של 4 ס"מ ומשאירים כחצי שעה להתייבש מחוץ לתנור.

6

אופים כ-7 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות (רק עד שהעוגיות תופסות צבע חום על מנת שיישארו רכות מבפנים).

7

כאשר העוגיות מתקררות, אורזים בקופסא אטומה.