במקום ביצה השתמשתי בשמן לקשירת התערובת (ואפשר להחליף אותו ברסק תפוחי עץ או בזרעי צ'יה או פשתן).
גיוונים:
• מפחיתים את כמות השמן לחצי ומוסיפים ביצה.
• מחליפים את הסוכר במייפל.
• מחליפים את הקמח בקמח כוסמין.
• מוסיפים צימוקים או חמוציות במקום שוקולד צ'יפס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה, קינמון ומלח בקערה.
2
מערבבים שמן, תמצית וניל וסוכר בקערה שנייה.
3
מאחדים את השמן עם החומרים היבשים ומוסיפים גזר ושוקולד צ'יפס.
4
מניחים במקרר למשך 30 דקות.
5
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
6
יוצרים עוגיות עגולות בקוטר אגוז מלך ומניחים בתבנית.
7
אופים 12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט ועדיין רכות במרכז - הן יתקשו בזמן הצינון. מצננים ושומרים בכלי אטום.