שימו לב: את המלית מכינים עם גבינת שמנת פילדלפיה (בקופסת קרטון מלבנית). גבינות שמנת פחות סמיכות לא יניבו תוצאה מוצלחת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את העוגיות
2
שמים חמאה, אבקת סוכר ולימון מגורר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים מיץ לימון ותמצית וניל ומערבלים היטב.
3
מנפים לקערה נפרדת קמח וקורנפלור. מוסיפים שקדים ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח והשקדים לקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה רק עד לקבלת בצק אחיד.
4
יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-½2 ס"מ, מניחים במרווחים בתבנית ומשטחים בעזרת הידיים לעובי של כ-1/2 ס"מ.
5
אופים כ-12-10 דקות עד שהעוגיות מתייצבות. העוגיות צריכות להישאר בהירות. מצננים לחלוטין.
מכינים את המלית
6
שמים בקערית את כל חומרי המלית ומערבבים היטב לתערובת אחידה במרקם מעט משחתי.
מרכיבים את העוגיות
7
מעבירים את המלית לשקית זילוף קטנה. מסדרים מחצית מהעוגיות כך שצידן השטוח כלפי מעלה ומזלפים במרכזן כמות של חצי כפית מלית. סוגרים עם עוגייה נוספת ולוחצים קלות, כך שהמלית תבצבץ מצידי העוגיות. מעבירים מייד למקרר להתייצבות.
8
ללא המלית אפשר לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפ' החדר כ-5 ימים. עם המלית יש לשמור בקירור עד 5 ימים.