תבנית סיליקון בצורת חצאי כדור בקוטר 4 ס"מ (או בתבנית מיני מאפינס)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
שמים מרציפן, ביצים ודבש בקערת מעבד מזון ומעבדים כחצי דקה עד שנוצרת תערובת אחידה ללא גושים.
2
מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים 3 דקות עד שהמסה הופכת אוורירית.
3
מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר בקערה נפרדת ומוסיפים לקערת המיקסר בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שהם נטמעים.
4
מוסיפים בהדרגה שמן זית ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים.
5
מחממים תנור ל-180 מעלות.
6
מוציאים את התערובת מהמקרר ומעבירים לשקית זילוף. מזלפים את המסה לשקעים עד הקצה ומפזרים שקדים פרוסים.
7
אופים 9-8 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא יבש עם פירורים לחים.
8
עדיף לאכול את המאפים באותו יום או לשמור בכלי אטום עד יום נוסף.