מתכון

עוגיות קורביה – עוגיות פריכות לתה

בצק שמשולבים בו וניל, קינמון ותמציות שקדים ורום מוסיף לעוגיות הפשוטות מנעד טעמים וניחוחות

8,985 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2022
עוגיות קורבייה | צילום: איתמר גינזבורג
עוגיות קורבייה | צילום: איתמר גינזבורג

עוגיות פריכות על גבול המתפוררות מבית סבתא, שהייתה מגישה אותן עם תה ארל גריי. בצק שמשולבים בו וניל, קינמון ותמציות שקדים ורום מוסיף לעוגיות הפשוטות מנעד טעמים וניחוחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה (או מחמאה) וסוכר 3־4 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט קמח, וממשיכים לערבב כדקה. מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה 5־7 דקות לקבלת בצק אחיד ורך.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

3

מחלקים את הבצק ל־30 חלקים שווים, מכדררים כל חלק לכדור ומסדרים בצורה מרווחת בתבניות.

4

מטביעים בכל עוגייה שקד מולבן, זורים מעט קינמון ואופים 45 דקות להזהבה קלה.