אני אוהבת לטחון את השקדים על קליפתם – הקליפה נותנת לעוגה טעם מחוספס ועמוק יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־160 מעלות.
2
מרססים תבנית בספריי שמן ו"מדביקים" שקדים פרוסים על תחתית ודפנות התבנית.
3
מערבבים בקערה חמאה ומחצית מכמות הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קליפת לימון, תמצית וניל וחלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4
בקערה נוספת מערבבים שקדים טחונים וריקוטה עד לקבלת תערובת אחידה.
5
מקציפים במיקסר חלבונים עם שאר הסוכר.
6
מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת החלמונים כמעט עד לאיחוד. מוסיפים את תערובת הריקוטה ומערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
7
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 30־40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא חלק.
8
מצננים לחלוטין, הופכים על צלחת, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר.