מתכון

עוגת לימון, ריקוטה ושקדים

עוגה בחושה קלאסית, רכה ועדינה, שמתאימה לתה והקפה שאחרי ארוחת החג או לבקרים של חול המועד

45,943 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת לימון, ריקוטה ושקדים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
עוגת לימון, ריקוטה ושקדים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

אני אוהבת לטחון את השקדים על קליפתם – הקליפה נותנת לעוגה טעם מחוספס ועמוק יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות.

2

מרססים תבנית בספריי שמן ו"מדביקים" שקדים פרוסים על תחתית ודפנות התבנית.

3

מערבבים בקערה חמאה ומחצית מכמות הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קליפת לימון, תמצית וניל וחלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4

בקערה נוספת מערבבים שקדים טחונים וריקוטה עד לקבלת תערובת אחידה.

5

מקציפים במיקסר חלבונים עם שאר הסוכר.

6

מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת החלמונים כמעט עד לאיחוד. מוסיפים את תערובת הריקוטה ומערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

7

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 30־40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא חלק.

8

מצננים לחלוטין, הופכים על צלחת, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר.