ההכנה קצרה במיוחד והתוצאה מרשימה. העוגה אפילו טעימה יותר ביום שאחרי האפייה.
גיוון: מחוץ לעונה אפשר להחליף את השזיפים ב-150 גרם פטל קפוא (מופשר ומסונן מנוזלים).
תבנית בקוטר 26 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לזיגוג (לא חובה)
לקישוט
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית. מקציפים חמאה וסוכר לקרם תפוח. מוסיפים ביצים זו אחר זו, לא מוסיפים ביצה נוספת לפני שהקודמת נטמעה.
2
מוסיפים תמצית וניל, מלח, מיץ לימון, קליפת לימון, קמח תירס, פיסטוקים, אבקת אפייה וקורנפלור ומקציפים במהירות נמוכה, רק לקבלת תערובת אחידה.
3
יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים מעל שזיפים בשכבה אחידה. אופים 50 דקות עד שהשזיפים רכים לגמרי. מצננים מחוץ לתנור.
מכינים זיגוג, מקשטים ומגישים
4
מערבבים אבקת סוכר ומיץ רימון לתערובת נוזלית. בעזרת כף מקשטים את העוגה בזיגוג באופן חופשי, מפזרים פיסטוקים וגרגירי רימון ומגישים.