מתכון

עוגת פולנטה ושזיפים

עוגה עסיסית מאוד, נטולת גלוטן, שהמרקם שלה נע בין עוגת סולת לעוגה בחושה

54,347 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עוגת פולנטה ושזיפים של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגת פולנטה ושזיפים של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

ההכנה קצרה במיוחד והתוצאה מרשימה. העוגה אפילו טעימה יותר ביום שאחרי האפייה.

גיוון: מחוץ לעונה אפשר להחליף את השזיפים ב-150 גרם פטל קפוא (מופשר ומסונן מנוזלים).

תבנית בקוטר 26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג (לא חובה)

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית. מקציפים חמאה וסוכר לקרם תפוח. מוסיפים ביצים זו אחר זו, לא מוסיפים ביצה נוספת לפני שהקודמת נטמעה.

2

מוסיפים תמצית וניל, מלח, מיץ לימון, קליפת לימון, קמח תירס, פיסטוקים, אבקת אפייה וקורנפלור ומקציפים במהירות נמוכה, רק לקבלת תערובת אחידה.

3

יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים מעל שזיפים בשכבה אחידה. אופים 50 דקות עד שהשזיפים רכים לגמרי. מצננים מחוץ לתנור.

 מכינים זיגוג, מקשטים ומגישים

4

מערבבים אבקת סוכר ומיץ רימון לתערובת נוזלית. בעזרת כף מקשטים את העוגה בזיגוג באופן חופשי, מפזרים פיסטוקים וגרגירי רימון ומגישים.