אל תוותרו על השריה ממושכת של האגסים במרסלה — הם יספגו את טעמה ויקבלו צבע ורוד נאה. אם נשארה מרסלה מההשריה, הגישו אותה כצ'ייסר לצד העוגה למישהו שתרצו לפנק במיוחד.
אופים בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולפים את האגסים, נפטרים מהלב והגרעינים, חותכים לקוביות קטנות ומשרים במרסלה שעה לפחות ועד יום. ככל שההשריה ארוכה יותר, כך יספגו האגסים את טעמי המרסלה ואת צבעה.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים היטב את התבנית וזורים כף סוכר על התחתית.
3
מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת תפוחה ורכה. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול. מוסיפים ריקוטה, קמח, אבקת אפייה ושמנת חמוצה ומערבלים לתערובת אחידה.
4
מסננים את האגסים מהמרסלה (מומלץ לא לשפוך את המרסלה. היא סופגת את טעמי האגסים וטעימה להפליא). מוסיפים אותם לתערובת ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית.
5
אופים כ-45 דקות עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא מכוסה בפירורים. מצננים ומגישים, רצוי בטמפ' החדר. העוגה נשמרת כשבוע במקרר.