מתכון

עוגת שוקולד סלק

הסלק מוסיף לעוגה צבע מעניין, מתיקות לא שגרתית ומרקם עסיסי

21,337 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עוגת שוקולד סלק של רינת צדוק. צילום: שני בריל
עוגת שוקולד סלק של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אם הרמתם גבה על השילוב של שוקולד וסלק, תחשבו עליו ככה – בדיוק כמו שמכינים עוגת גזר כך אפשר להכין גם עוגת סלק. אבקת סלק מיובש טחון (שקונים בחנויות טבע או חנויות אפייה מתמחות) מעניקה לעוגה מראה מרשים.

עוגה בקוטר 22 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לגנאש קוקוס

לקישוט

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאת קקאו מעל בן מרי. מגררים סלק על החורים הבינוניים של הפומפייה, מעבירים למסננת ומניחים מעל הכיור להגרת נוזלים לכ־20 דקות.

2

מחממים תנור ל־170 מעלות, משמנים מעט תבנית ומרפדים בנייר אפייה (השמן יצמיד את הנייר לתבנית). מערבבים חמאת קקאו, שמן זית, מייפל וסוכר מוסיפים ביצה אחר ביצה ומקציפים כ־5 דקות לתערובת חלקה. מוסיפים וניל.

3

מנפים לקערה נפרדת קמח, קקאו, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הביצים ומערבבים קלות.

4

מוסיפים מלח, סלק וברנדי ומערבבים. מעבירים לתבנית ואופים 35־40 דקות, מכניסים קיסם למרכז העוגה - אם הוא מגיח לח וללא פירורים העוגה מוכנה, אם הקיסם יוצא עם פירורים אופים עוד כמה דקות. מוציאים מהתנור ומצננים חצי שעה.

מכינים גנאש קוקוס

5

מנערים פחית או קרטון חלב קוקוס, מעבירים לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מניחים שוקולד בקערה ויוצקים עליו את חלב הקוקוס רותח. מערבבים בעזרת מטרפה לתערובת חלקה ומצננים מעט.

6

מורחים את העוגה בגנאש. מעבירים אבקת סלק למסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה.