מתכון

עוגת תמרים, אגסים ותבלינים טבעונית

עוגה קלה, לא דחוסה מדי, עם שילוב מוצלח בין תמרים, אגסים ואניס

5,156 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת תמרים, אגסים ותבלינים טבעונית של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוגת תמרים, אגסים ותבלינים טבעונית של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • 1 תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
  • שעתיים
  • קל
  • כשר
  • טבעוני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאגסים

לעוגה

אופן ההכנה

לאגסים

1

מבשלים את האגסים בסיר עם שאר המרכיבים עד שהם מתרככים. מכבים את האש ומשאירים אותם עוד כשעה במי הבישול.

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.

לעוגה

3

מערבלים את מרכיבי העוגה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית. מטביעים את האגסים כשהם עומדים בתוך תערובת העוגה ואופים כ־45 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע שחום קרמלי ומתייצבת.

4

מסננים את הנוזלים שבהם בושלו האגסים ומצמצמים על אש קטנה עד לקבלת מרקם של סירופ מייפל. מוזגים את הסירופ על העוגה.