שימו לב: העוף דורש לילה השריה במקרר.
מכינים את העוף הצלוי בתחילת השבוע ונהנים ממנו כמה ימים: אפשר לאכול את העוף חם, מיד אחרי הצלייה, עם אורז מתובל בנוזלי הצלייה, אפשר לפרוס ולאכול קר כחלק מסלט או בכריך ואפשר להקפיץ עם ירקות לארוחה נוספת.
הכנה מראש והקפאה: לילה בהשריה וצלייה קצרה והעוף מוכן. שומרים עד 5 ימים בקופסה אטומה במקרר ומנצלים לכמה ארוחות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למשרה
אופן ההכנה
מכינים משרה ומשרים את העוף
1
מערבבים את כל חומרי המשרה למעט מים וחלב קוקוס. מוציאים 4 כפות, מעבירים לקופסה ושומרים בצד לצלייה. מניחים את חזה העוף במשרה, מוסיפים מים וחלב קוקוס לכיסוי, מערבבים והופכים את החזה במשרה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשרים ללילה.
מתבלים את העוף וצולים
2
מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מוציאים את העוף מהמשרה, מושחים אותו בבסיס המשרה ששמרנו בצד ומניחים בתבנית או עדיף על רשת התנור כשבתחתית התנור תבנית מלאה במים (אליה יטפטפו הנוזלים בלי להחרך). מכניסים את התבנית למרכז התנור, צולים 8 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל־160 מעלות ואופים 12 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים 10 דקות לצינון ופורסים דק.