מתכון

פאייה מפתול עם פטריות ואפונה

אפשר להגיש את המנה כמו שהיא או לשדרג אותה עם דגים או נתחי בשר צרובים

35,245 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
פאייה מפתול עם פטריות ואפונה של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
פאייה מפתול עם פטריות ואפונה של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

את ההשראה למנה הזו קיבלתי משף שהפך את הגליל לביתו בשנים האחרונות, מיכאל גרטופסקי. הוא משלב את חומרי הגלם של הצפון עם טכניקות בישול קלאסיות, כמו במנת הפאייה שהוא מכין ממפתול. בגרסה שלי השתמשתי ברסק מעגבניות טריות ובפטריות כדי ליצור ביס מלא טעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. מטגנים את השום והבצל עד שהם שקופים. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות, עד שהן מזהיבות.

2

מוסיפים את המפתול (או הפתיתים) ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה נוספת. מוסיפים את העגבניות המגוררות, הזעפרן וכוס מהמים (או הציר), מערבבים היטב ומרתיחים. מוסיפים את האפונה ומערבבים.

3

מבשלים את המפתול על אש בינונית־גבוהה וכשכל הנוזלים נספגים מוסיפים עוד כוס מהנוזלים. ממשיכים לבשל במשך 10־15 דקות עד שהפתיתים רכים. אם הם עדיין לא מוכנים מוסיפים את יתרת הנוזלים וממשיכים לבשל. מפזרים את הפטרוזיליה על הפאייה לפני ההגשה.