מתכון

פאי בייגלה בקרמל

עוגת שחיתות מתוחכמת, עם טעמים אמריקאיים ושילוב מנצח בין מתיקות הקרמל למליחות הבייגלה

7,465 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פאי בייגלה בקרמל של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר
פאי בייגלה בקרמל של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר

תבנית מרובעת בגודל 18X18

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס עוגיית שוקולד צ'יפס

למלית טופי קרמל

לציפוי דולסה

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

טוחנים את העוגיות לפירורים. ממסים את החמאה, מערבבים עם פירורי העוגיות, מהדקים בתבנית ומעבירים למקרר.

מכינים את המלית

2

ממסים את הסוכר בסיר עד לקבלת קרמל. מוסיפים שמנת בהדרגה ומערבבים עד לקבלת טופי.

3

מחממים תנור ל־160 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקרר, מפזרים על הבסיס את חבילת הבייגלה השטוח, מוזגים מעל את תערובת הטופי ואופים כ־15 דקות. מצננים.

מכינים את הציפוי:

4

מרתיחים בסיר שמנת וסוכר אינוורטי, שופכים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת לתערובת חלקה. מברישים את העוגה בציפוי ומצננים.