מתכון

פאי פילו עם קרם שקדים וחבושים בבהרט

וריאציה ים תיכונית לפאי אגסים צרפתי קלאסי עם קרם שקדים

3,750 בשלנים התעניינו במתכון זה
פאי פילו עם קרם שקדים וחבושים בבהרט של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
פאי פילו עם קרם שקדים וחבושים בבהרט של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחבושים

לקרם שקדים

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים את החבושים במים עם סוכר ובהרט כחצי שעה עד להתרככות. מצננים מעט את החבושים במי הבישול כדי להעצים את הטעמים.

לקרם שקדים

2

מערבלים חמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות על מצב טורבו. משמנים את תבנית הפאי.

4

פורסים את דפי הפילו על משטח, מברישים כל דף בחמאה מומסת ומפזרים עליו סוכר. מניחים את שכבות דפי הפילו בתבנית ומשאירים את השוליים מורמים בדפנות. מורחים את קרם השקדים בתוך התבנית, מסדרים את החבושים בתוך הקרם ומפזרים מעל שקדים פרוסים. אופים 35־40 דקות עד להתייצבות והזהבה. חשוב לזכור כי משך האפייה משתנה מתנור לתנור. אם קרם השקדים לא התייצב לאחר 40 דקות, המשיכו לאפות. אפשר להגיש עם גלידה או קצפת רכה.