מתכון

פאי שוקולד וקרם טופי

התמכרתי לטעם הטופי שמתקבל כאשר מכינים קרמל מריבת חלב. זוהי גרסת השוקולד, שהעלתה את ההתמכרות שלי עוד שלב

9,621 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
פאי שוקולד וקרם טופי של הודיה הדר.  צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
פאי שוקולד וקרם טופי של הודיה הדר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

תבנית פאי עמוקה בקוטר 26 ס”מ וגובה ½2 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית שקדים

לקרם טופי

למלית השוקולד

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית ואופים

1

שמים במעבד מזון קמח, שקדים, חמאה, אבקת סוכר ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. נזהרים מעיבוד יתר. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים קרים; אם הוא רטוב מדי, מוסיפים כף קמח. אוספים לכדור, משטחים, עוטפים ומצננים 15 דקות בלבד.

2

מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס”מ על משטח מקומח קלות ומרפדים בו את התבנית — בסיס ודפנות. מקפיאים ל-30 דקות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

4

מכסים בנייר אפייה ומפזרים קטניות כמשקולת. אופים כ-15 דקות. מסירים את נייר האפייה ואופים 5 דקות נוספות עד להזהבה.

מכינים קרם טופי

5

מערבבים בסיר את מרכיבי הקרם, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת גוון קרמלי. מסירים מהכיריים ומצננים מעט. יוצקים על הקלתית.

מכינים מלית שוקולד

6

ממיסים את שני סוגי השוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.

7

מקציפים ביצים וחלמונים עם סוכר, סירופ תירס ותמצית וניל במשך כ-10 דקות לקצף יציב. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצף. יוצקים את המלית לתבנית.

8

אופים 25-20 דקות עד שפני העוגה תופחים אך לא מתייצבים לגמרי אלא עדיין רוטטים טיפה. מקררים היטב לפחות 4-3 שעות ועדיף למשך הלילה.