מתכון

פאי תפוחים של גוז׳ ודניאל

השף שניר אנג-סלע הכין את פאי התפוחים המקסים של ״גוז׳ ודניאל״ . הלקוחות הקבועים התאהבו, ומאז הוא בתפריט כל השנה

22,412 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פאי תפוחים של שף שניר אנג סלע. צילום: דניאל לילה
פאי תפוחים של שף שניר אנג סלע. צילום: דניאל לילה

מדובר בעוגה ביתית פשוטה, וכדי שתצליח יש להקפיד על לישה קצרה ככל האפשר וקירור יסודי של הפאי בטרם האפייה, אחרת הבצק יספוג נוזלים ויתרכך. והרי סוד קסמו הוא הניגוד בין קלתית פריכה למלית עסיסית. אפשר להחליף את הגלידת שמנת חמוצה בגלידת וניל טובה ועוד יותר טוב – בשמנת חמוצה ממותקת במעט אבקת סוכר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים את כל חומרי הבצק למעט מים בקערת מעבד מזון ומערבלים בפולסים רק עד שהבצק מתגבש. אם זה לא קורה, מוסיפים 4-2 כפות מים ומעבדים רק עד לקבלת בצק מעט יבש עם פיסות חמאה נראות לעין.

2

מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים ומשטחים כל חלק לדסקית עבה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות לפחות.

מכינים את המלית

3

מערבבים את כל חומרי המלית בקערה ושומרים במקרר עד הרכבת הפאי.

מרכיבים, מקפיאים ואופים

4

מרדדים את דסקיות הבצק על משטח עבודה מקומח לעלים בעובי 1/2 ס"מ וקוטר גדול מעט מקוטר התבנית.

5

מרפדים את בסיס ודפנות התבנית בעלה אחד. מפזרים את המלית בשכבה אחידה ומכסים בעלה הבצק השני. דוחפים פנימה את הקצוות. חורצים 4-3 חריצים באורך 2 ס"מ בחלקו העליון של הפאי בעזרת סכין חדה. מברישים את פני הפאי בשמנת ומפזרים מעל סוכר. מעבירים למקפיא לשעה.

6

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

7

אופים שעה עד שעה וחצי עד שהפאי מזהיב היטב.

8

מצננים 10-5 דקות ומגישים חמים לצד גלידת וניל או שמנת מחמוצה ממותקת. שומרים עד 3 ימים במקרר ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.