מתכון

פודינג אורז וקפה עם פירות אדומים

קינוח קליל המבוסס על דייסת אורז מתוקה ומקבל את הקסם שלו בזכות פירות אדומים וניחוח קפאין

619 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
פודינג אורז וקפה עם פירות אדומים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
פודינג אורז וקפה עם פירות אדומים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

שמים בסיר אורז, מים וקפה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות ללא מכסה עד שהאורז סופח את הנוזלים.

2

יוצקים חלב, מערבבים היטב ומבשלים כשעה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים סוכר, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. בסוף התהליך צריך להתקבל מרקם של ריזוטו.

3

מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל קליפת תפוז ומפדרים בקינמון. מוסיפים כמות נדיבה של פירות יער ומגישים חם או קר. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.