מתכון

פודינג מנגו טבעוני עם זרעי צ'יה

קינוח קיצי ומרענן בעל מרקם סמיך שאפשר לאכול אותו בכפית

6,359 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
פודינג מנגו טבעוני עם זרעי צ'יה של אנה שפירו. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
פודינג מנגו טבעוני עם זרעי צ'יה של אנה שפירו. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

עד ההכנות לכתבה לא נגעתי בזרעי צ'יה. שמעתי עליהם, קראתי עליהם, הבנתי שהם לא רק בריאים אלא בעלי יכולת הסמכה מצוינת, אבל חששתי לנסות. אני שמחה שניסיתי! אמנם לקח לי יום שלם, אבל הבנתי איך לתפעל אותם נכון: הם זקוקים לכמה שעות טובות כדי שהחומר הג'לטיני והמסמיך הכלוא בהם ישתחרר. עוד גיליתי שאם טוחנים את זרעי הצ'יה לפני השימוש, משך הזמן הזה מתקצר כמעט בחצי. אחרי שהחומר משתחרר ומסמיך את הנוזל, הזרעים הקטנטנים נותרים כנקודות שחורות יפות בקינוח – אין צורך לסנן אותן, הן רכות ונטולות טעם. אם אתם רוצים להעמיק את הסמיכות, אפשר להוסיף 1/2 כוס פניני טפיוקה מבושלות לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים. מכסים ומעבירים למקרר ל-4-3 שעות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

2

מוציאים מהמקרר ומערבבים היטב. מחזירים למקרר למשך הלילה או עד שמתקבל מרקם של פודינג.

מרכיבים את המנה ומגישים

3

ממש לפני ההגשה מניחים בכוסות מעט קרח כתוש ויוצקים את הפודינג עד 3/4 גובה הכוס. מסדרים מעל אננס ומנגו.

4

שומרים עד יומיים-שלושה במקרר.