מתכון

פודינג עגבניות ולחם

הלחם מושרה ברוטב עגבניות מוכן לטובת המרקם שאנחנו כל כך אוהבים בפודינג לחם

7,088 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
פודינג עגבניות ולחם של סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פודינג עגבניות ולחם של סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

כלים אישיים בקוטר 8-7 ס"מ וגובה 5-4 ס"מ

בצל מטוגן:

כדאי להכין כמות גדולה ולהקפיא במנות קטנות. הבצל המטוגן נשמר עד 3 חודשים במקפיא.
כך עושים זאת: מניחים בצל קצוץ או פרוס במחבת קרה ומוסיפים שמן. מטגנים תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה כ- 5 דקות, מכסים ומבשלים 40-30 דקות לריכוך מלא. במהלך הבישול מציצים – אם אין נוזלים מוסיפים מים עד אמצע גובה הבצל. המים ימשיכו לרכך אותו ויתאדו לבסוף גם הם (אל תתפתו להוסיף שמן). אחרי 40 דקות מסירים את המכסה, מגבירים ללהבה בינונית ומטגנים תוך כדי ערבוב כ- 15 דקות להשחמה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מטגנים בצל לפי ההנחיות למעלה.

2

מוסיפים רוטב עגבניות ומים ומביאים לרתיחה. אם משתמשים בשימורי עגבניות, מוותרים על המים - מוסיפים את השימורים עם המיץ שלהם ומרסקים עם כף עץ. טועמים ומתבלים במלח ופלפל במידת הצורך.

3

מורידים מהכיריים, מוסיפים לחם ומערבבים בעדינות עד שהלחם מכוסה ברוטב. מצננים לגמרי, מוסיפים בזיליקום ומערבבים.

4

בינתיים מחממים תנור ל- 175 מעלות.

5

מניחים בכל כלי כף מתערובת הלחם ועליה כפית מסקרפונה וכפית פרמזן. ממשיכים לסדר שכבות באותו אופן עד שפת הכלי. מסיימים עם תערובת הלחם.

6

אופים כ- 25 דקות עד שפני המאפה משחימים.

להגשה

7

מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מעט פרמזן ומגישים חם. את הפודינג האפוי אפשר לשמור עד יומיים במקרר. פודינג לא אפוי יישמר עד 4 ימים.