מתכון

פולנטה סולת ופטריות יער

במקום שילוב קלאסי של פולנטת תירס ופטריות מוקפצות, מגישים את הדייסה לצד שלל פטריות יער שבחורף נמצאות בשיא העונה

12,918 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
פולנטה סולת ופטריות יער של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו
פולנטה סולת ופטריות יער של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו

אני מאוד אוהבת דייסות, ודייסת סולת היא מאכל נפלא שלא קיבל בארץ מספיק יחסי ציבור. במקום שילוב קלאסי ומוכר של פולנטת תירס ופטריות מוקפצות, הגשתי את הדייסה לצד שלל פטריות יער, שבחורף נמצאות בשיא העונה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפטריות

לפולנטה סולת

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הפטריות

1

מלהיטים מחבת יבשה על להבה גבוהה, מוסיפים פטריות וצורבים 5־10 דקות (תלוי בגודל הפטריות), עד שהן מתחילות להיחרך. מוסיפים שמן זית ושום, מערבבים ומטגנים כדקה להזהבה. מכבים את הלהבה, מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים ושמרים בצד להגשה.

מכינים פולנטה סולת

2

מביאים מים וחלב לרתיחה בסיר בינוני. מוסיפים סולת תוך כדי ערבוב, ומבשלים בבעבוע עדין כ־5 דקות, עד שהפולנטה מתחילה להסמיך. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ־10 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהפולנטה רכה וסמיכה מאוד. מכבים את הלהבה, מוסיפים פרמזן ומערבבים היטב, עד שהגבינה נמסה.

3

מניחים בצלחת הגשה כארבע כפות גדושות מהפולנטה ושתי כפות מהפטריות, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס ומגישים מיד.