באותה שיטה מכינים
• פילאף בורגול חגיגי: מוסיפים 250 גרם בשר טחון (בקר, כבש או תערובת) בשלב טיגון הבצל.
• פילאף בורגול ועדשים: מחליפים את האפונה בעדשים חומות מבושלות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל ומטגנים 6 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, רסק ופפריקה ומערבבים.
2
מוסיפים עגבניות, מים, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
3
מוסיפים בורגול ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ- 30 דקות עד שהמים נספגים.
4
מאווררים את הגרגרים בעדינות בעזרת מזלג, מוסיפים אפונה ומערבבים. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את האש ומחכים עוד 10 דקות לפני שמסירים את המכסה.
5
בינתיים מערבבים את כל החומרים לרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים ליד הפילאף החם.