מתכון

פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה

טעם העגבניות נספג בבורגול והן מעניקות לו מלבד רעננות, גם צבע יפה. היוגורט, קליפת הלימון והנענע מוסיפים חמצמצות

20,986 בשלנים התעניינו במתכון זה
פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

באותה שיטה מכינים
• פילאף בורגול חגיגי: מוסיפים 250 גרם בשר טחון (בקר, כבש או תערובת) בשלב טיגון הבצל.
• פילאף בורגול ועדשים: מחליפים את האפונה בעדשים חומות מבושלות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל ומטגנים 6 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, רסק ופפריקה ומערבבים.

2

מוסיפים עגבניות, מים, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

3

מוסיפים בורגול ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ- 30 דקות עד שהמים נספגים.

4

מאווררים את הגרגרים בעדינות בעזרת מזלג, מוסיפים אפונה ומערבבים. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את האש ומחכים עוד 10 דקות לפני שמסירים את המכסה.

5

בינתיים מערבבים את כל החומרים לרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים ליד הפילאף החם.