החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשמן פטרוזיליה
לוויניגרט תפוז
לפירה זעפרן
להגשה
אופן ההכנה
מכינים שמן פטרוזיליה
1
טוחנים את כל החומרים בבלנדר לתערובת אחידה.
מכינים ויניגרט תפוז
2
מפלטים תפוזים ושומרים את המיץ הניגר בעת הפילוט. חותכים תפוזים מפולטים לפרוסות דקות. סוחטים את מה שנשאר מהתפוז ומוסיפים לפילטים החתוכים. צריכה להתקבל כמות של 2/3 כוס מיץ ופילטים יחד. מוסיפים מלח, שמן זית, חומץ וצ׳ילי ומערבבים היטב. שומרים עד לילה במקרר.
מכינים פירה זעפרן
3
מבשלים תפוחי אדמה במי מלח עד שהם רכים לגמרי. מסננים היטב.
4
מחממים שמן במחבת. מוסיפים זעפרן ומחממים עד שהזעפרן נפתח ומפיץ ריח. אם רוצים טעם מאוד עדין של הזעפרן, מסננים לפני שמוסיפים לתפוחי האדמה.
5
שמים בקערה את תפוחי האדמה ושמן הזעפרן ומועכים במינימום תנועות לקבלת פירה (ככל שתגעו יותר בתפוחי האדמה, כך הם ישחררו יותר עמילן והמרקם של הפירה יהיה דחוס יותר). ממליחים ומערבבים. מכסים ושומרים במקום חמים.
מכינים את הדג ומגישים
6
מתבלים את הלברק במלח ופלפל שחור ומשמנים מעט בשמן זית.
7
מחממים מחבת היטב וצורבים את הדג כשצד העור כלפי מטה כ- 3-2 דקות עד שהעור משחים והבשר מלבין. הופכים ומטגנים 1/2 דקה.
8
מסדרים את מרמלדת השומר על צלחת הגשה גדולה. מניחים עליה את הפילטים של הדג (צד העור כלפי מעלה כדי שלא יירטב) ומטפטפים מעל מעט שמן פטרוזיליה ומעט ויניגרט תפוז. מגישים לצד הפירה.