מתכון

פילה מוסר ים בקרם שומר ופטריות

מנה ים תיכונית מעוצבת, שמקבלת טוויסט אסיאתי בזכות אצת הנורי, שעוטפת את הדגים

1,125 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
פילה מוסר ים בקרם שומר ופטריות של קייטרינג פרי הארץ. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
פילה מוסר ים בקרם שומר ופטריות של קייטרינג פרי הארץ. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

אנחנו נותנים לאורחים שלנו לטפטף את איולי הלימון הכבוש מתוך פיפטה, אבל בבית אפשר להגיש אותו בצלחת, כמובן. האיולי הזה נהדר לליווי מנות דגים או קלמארי מטוגנים, ואפשר לאחסן אותו עד שבוע במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדג:

לקרם שומר:

לפטריות:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 170 מעלות.

מכינים קרם שומר:

2

עוטפים פקעות שומר ברדיד אלומיניום ואופים כשעה עד שהן מתרככות.

3

מצננים מעט וטוחנים במעבד מזון. מסננים לקרם חלק ומתבלים בסוכר ומלח.

מכינים איולי:

4

טוחנים את כל החומרים מלבד שמן ומלח במעבד מזון. מוסיפים שמן בטפטוף תוך כדי פעולת המעבד עד לקבלת קרם אחיד. מתבלים במלח.

לפני ההגשה צולים את הדגים:

5

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

עוטפים כל פילה דג בחצי דף נורי. חותכים במספריים את יתרת העלה שמסביב.

7

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הפילטים כדקה מכל צד לסגירה. מעבירים לתבנית ומפזרים עליהם תירס גרוס.

8

אופים כ 5 דקות עד שהדגים מוכנים.

בינתיים מכינים את הפטריות:

9

מחממים שמן זית במחבת על להבה גבוהה. מוסיפים פטריות, שום ומלח ומקפיצים דקה-שתיים עד שהן עשויות.

מרכיבים את המנה:

10

מניחים פס קרם שומר על צלחת ומסדרים מעל את הדג והפטריות. מגישים בצד את האיולי.