אל תקרא לי סלומון
סלמון (ובעברית אלתית) הוא הדג המושמץ ביותר במקומותינו. אולי בגלל שהוא הפך לברירת מחדל בכל אירוע, ואולי כי דבק בו השם המעליב "סלומון" ואפילו "סולומון". אבל אי אפשר להתווכח עם הצלחה. הוא אכן פופולרי מאד בקרב מי שמכין דגים בבית, ולמען האמת – יכול להפיק תוצאות מצוינות אם עובדים איתו נכון. הוא ידידותי למשתמש, טעמו עדין, מירקמו יציב וחוץ מזה האידרות הגדולות שלו נשלפות בקלות ולא מציקות באכילה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מוציאים את הסלמון מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
2
מערבבים בסיר 3 כפות שמן זית, שום, עגבניות מרוסקות, סוכר, כמון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות.
4
מסדרים פרוסות עגבנייה בתבנית ויוצקים עליהן כ-1/3 כוס רוטב.
5
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים את יתרת השמן ומטגנים את נתחי הסלמון דקה-שתיים מכל צד לסגירה.
6
מניחים את נתחי הסלמון המטוגנים על פרוסות העגבנייה והרוטב, ממליחים ומפלפלים מעט. יוצקים את יתרת הרוטב ומפזרים עגבניות שרי ועלי בזיליקום.
7
אופים את הסלמון כ-15 דקות עד שהסלמון מוכן.