מתכון

פיצה זוקיני קיצית

פיצה עדינה וקלילה מבצק נהדר

27,016 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
פיצה זוקיני קיצית של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: גיא כהן
פיצה זוקיני קיצית של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: גיא כהן

הבצק הופך למגש עליו אני מניחה גבינה טובה (כאן ריקוטה, אבל אתם מוזמנים להחליף בכל גבינה רכה שאתם אוהבים), תימין וזוקיני – שניהם נמצאים עכשיו בשיאם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לטופינג

אופן ההכנה

1

מערבבים מים, שמרים וסוכר בקערה רחבה ומניחים בצד 5־ 6 דקות. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק דביק שנאסף לכדור. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה של 30 ־ 45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2

מחממים תנור לחום המקסימלי (צריך לתת לתנור להתחמם לפחות 1/2 שעה לפני האפייה - ככל שהתנור לוהט יותר הבצק יהיה טעים יותר).

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה בעובי של כ־ 1/2 ס"מ בצורה שאתם רוצים (מלבן או עיגול). מורחים את הבצק בגבינה - שומרים על שוליים נקיים. מניחים מעל הגבינה פרוסות זוקיני וביניהן פרוסות לימון. מפזרים מעט מלח גס ואת ענפי התימין, מכניסים לתנור ואופים 1/4 שעה או עד שהפיצה מוכנה והשוליים שחומים ופריכים.

פיצה זוקיני קיצית של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: גיא כהן