הבצק הופך למגש עליו אני מניחה גבינה טובה (כאן ריקוטה, אבל אתם מוזמנים להחליף בכל גבינה רכה שאתם אוהבים), תימין וזוקיני – שניהם נמצאים עכשיו בשיאם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לטופינג
אופן ההכנה
1
מערבבים מים, שמרים וסוכר בקערה רחבה ומניחים בצד 5־ 6 דקות. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק דביק שנאסף לכדור. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה של 30 ־ 45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2
מחממים תנור לחום המקסימלי (צריך לתת לתנור להתחמם לפחות 1/2 שעה לפני האפייה - ככל שהתנור לוהט יותר הבצק יהיה טעים יותר).
3
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה בעובי של כ־ 1/2 ס"מ בצורה שאתם רוצים (מלבן או עיגול). מורחים את הבצק בגבינה - שומרים על שוליים נקיים. מניחים מעל הגבינה פרוסות זוקיני וביניהן פרוסות לימון. מפזרים מעט מלח גס ואת ענפי התימין, מכניסים לתנור ואופים 1/4 שעה או עד שהפיצה מוכנה והשוליים שחומים ופריכים.