החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים תפוחי אדמה בסיר עם מים ומלח ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים (משך הבישול המדויק תלוי בגודל, בודקים בעזרת סכין). מסננים, מצננים מעט (רק כדי לא לקבל כוויות) וקולפים.
2
בינתיים מבשלים שיני שום בסיר קטן עם שמן זית במשך 30 דקות עד שהשיניים חומות ומתקתקות.
3
מועכים מייד את תפוחי האדמה יחד עם השום והשמן בו התבשל. מתבלים במלח ופלפל לבן ומגישים.
הכנה מראש מבשלים מראש את תפוחי האדמה ואת הקונפי ושומרים בכלים נפרדים במקרר. בסמוך להגשה מחממים את תפוחי האדמה במים חמים או בתנור בתבנית פיירקס עם מעט מים, קולפים ומועכים.
גיוונים ותוספות:
• מחליפים חצי מכמות שמן הזית בשמאלץ עוף או בשומן אווז מומס.
• מבשלים יחד עם תפוחי האדמה גם בצל, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, שיעניקו לפירה ניחוח שורשים עמוק.