החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לחלב דבש (לא חובה)
אופן ההכנה
1
ממסים את השמרים במים, מוסיפים קמח מלא, סירופ מייפל, שמן זית ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ואחיד.
2
מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כ־40 דקות. מחלקים את הבצק ל־10 חלקים – כ־50 גרם ליחידה, מגלגלים לכדורים, מניחים על משטח מקומח קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כ־30 דקות.
3
מרדדים או פותחים כל כדור עם הידיים, מניחים במרכז כפית ממרח שקדים וסוגרים שוב לצורת כדור. מרדדים כל כדור לפיתה שטוחה.
4
מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הפיתות עד שהן מזהיבות. מערבבים את מרכיבי חלב הדבש ומגישים עם הפיתות.