מתכון

פלמידה צלויה וארומטית

לענפי עץ התה יש ארומה מאוד מיוחדת. כשמשדכים אותם לדג וצולים על האש הטעם אלוהי

2,515 בשלנים התעניינו במתכון זה
פלמידה צלויה עם ענפי עץ התה של של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
פלמידה צלויה עם ענפי עץ התה של של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

אפשר להשיג את הענפים בחנויות תבלינים מתמחות. אם לא מוצאים – אפשר להחליף אותם בענפי רוזמרין או לבנדר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב חרדל וקרם קוקוס

אופן ההכנה

1

זורקים למדורה בצלים ותפוחי אדמה שלמים ולא מקולפים. אם מכינים את המתכון בבית - אופים בטמפרטורה מקסימלית בתנור כשעה וחצי.

2

מושחים את הפלמידה בשמן זית, מפזרים מלח ים ופלפל שחור, מניחים בבטן הדג פרוסות לימון, קושרים את הדג כשענפי עץ התה עליו בחוט שפגט, מניחים בתוך רשת צלייה ומניחים על מדורת גחלים לוחשות. צולים 5־6 דקות, הופכים וצולים עוד 5־6 דקות עד שבשר הדג מלבין. אם מכינים בבית, מחממים תנור ל־200 מעלות ואופים את הדג 15־20 דקות עד שבשרו מלבין.

מכינים את הרוטב

3

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות שום ושורש כורכום. מוסיפים קרם קוקוס, חרדל, גרגירי חרדל, פלפל שחור ומלח ומערבבים. מבשלים על להבה נמוכה כ־10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מגישים את הדג עם הירקות מהמדורה והרוטב.