מתכון

פנדואודי - פאי תפוחים מבולגן

פאי התפוחים האמריקאי הקלאסי מקבל כאן טוויסט מבולגן בעלילה

5,066 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פנדואודי- פאי תפוחים מבולגן של גוצ'ה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
פנדואודי- פאי תפוחים מבולגן של גוצ'ה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

כלים: מחבת בקוטר 26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לתערובת התפוחים

לאפייה

להגשה

אופן ההכנה

הבצק

1

מערבלים את הקמח, המלח והסוכר במיקסר בכמה פולסים. מוסיפים את החמאה ומערבלים בעוד כמה פולסים עד קבלת מרקם גרגירי ולא אחיד.

2

מוסיפים את מי הקרח וממשיכים לערבל עד שהבצק לח ומתגבש לכדורים קטנים. מוסיפים עוד מעט מים במידת הצורך.

3

אוספים את הבצק לכדור, משטחים לצורת דיסק (בגודל של פיתה) ומקררים במשך חצי שעה במקרר.

4

מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומקררים שוב.

תערובת תפוחים

5

מערבבים את כל המרכיבים מלבד החמאה ומסדרים במחבת. מפזרים מעל את קוביות החמאה.

6

קורעים את הבצק או חותכים בסכין לפיסות לא סימטריות ומכסים את תערובת התפוחים שבמחבת באופן לא אחיד.

האפייה

7

מברישים את הבצק בשמנת ומפזרים מעל את הסוכר החום.

8

אופים את הפאי במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.

9

מוציאים את הפאי ובעזרת מרית שוברים מעט את הבצק כך שחלקו "טובע״ בנוזלי התפוחים. אופים עוד 20 דקות עד שהבצק מזהיב והתפוחים מתרככים ומבעבעים.

10

מצננים במשך חצי שעה ומגישים עם קצפת ו/או גלידה.