"כשהייתי ילדה, סבתא רחל הייתה מכינה לנו בחגים פודינג אורז וקינמון. הריח היה משגע, אבל כילדה סלדתי מהמרקם הדייסתי. המנה הזאת היא מחווה שלי לסבתא – שמרתי על הטעמים, אבל הפכתי את הדייסה לפנקוטה חלקה, ושידכתי לה תאנים ואבקת אורז וקקאו, שהיא על תקן תבלין"
שימו לב: המנה זקוקה לקירור של 8 שעות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפנקוטה
לקונסומה תאנים
לאבקת אורז וקקאו
להגשה
אופן ההכנה
מכינים פנקוטה
1
מביאים לרתיחה בסיר חלב, שמנת מתוקה, סוכר ואורז. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־7 דקות, עד שהסוכר נמס. מסננים לקערה ונפטרים מהאורז. מוסיפים לנוזל החם ג'לטין ומערבבים עד שהוא נמס. יוצקים את הפנקוטה לכלי הגשה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־8 שעות לפחות.
מכינים קונסומה תאנים
2
מניחים בקערה תאנים, מוסיפים מים, סוכר, מלח, עלי דפנה והל, מערבבים ומניחים במקום חמים 3 שעות, עד שהתאנים מגירות נוזלים (אפשר לילה שלם).
3
קולים אורז במחבת יבשה על להבה בינונית כ־6 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים קקאו, מערבבים ומסירים מהלהבה. מעבירים למטחנת תבלינים וטוחנים לאבקה דקה.
מרכיבים את המנה ומגישים
4
יוצקים על כל מנת פנקוטה ½1 כפות קונסומה תאנים, מניחים תאנה חצויה מהקונסומה, מפזרים כף קרמבל אורז וכמה תותי עץ (או פרי אחר) ומגישים.