מתכון

פנקוטה בטטה

קינוח כתמתם משגע, שמשלב את מתיקות הבטטה עם טעמים ים תיכוניים עמוקים של טחינה וקפה שחור

6,480 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
פנקוטה בטטה של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
פנקוטה בטטה של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

קינוח כתמתם משגע, שמשלב את מתיקות הבטטה עם טעמים ים תיכוניים עמוקים של טחינה וקפה שחור. יש גם גרסה טבעונית לא פחות טעימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפנקוטה

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות ומועכים אותן לפירה חלק. שוקלים 200 גרם (1 כוס).

2

מערבבים בסיר קטן פירה בטטה, שמנת וחלב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים אגר אגר, מערבבים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות. התערובת אמורה להישאר נוזלית.

3

מסננים את התערובת דרך מסננת צפופה ויוצקים לתבנית סיליקון עם שקעים גדולים (תבנית מאפינס). מקררים שעתיים במקרר, עד שהפנקוטה מתייצבת לחלוטין.

מכינים את הרוטב

4

מערבבים קפה שחור בכוס מים רותחים.

5

מערבבים בקערה טחינה, מייפל, מלח ורבע כוס קפה שחור לתערובת אחידה וחלקה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד קפה שחור.

6

הופכים את הפנקוטה על צלחות אישיות, יוצקים עליה רוטב ומגישים.

לגרסה טבעונית: מחליפים את השמנת בקרם קוקוס ואת החלב בחלב צמחי.

טיפ: שומרים את קליפות הבטטה ומכינים מהן צ'יפס קליפות בטטה.