מתכון

פנקוטת יוגורט עם תאנים בסירופ דבש, תפוזים ותימין

הפנקוטה הזו פחות מתוקה מהרגיל בזכות יוגורט כבשים שתורם לה חמצמצות עדינה ושובר את האופי הג'לטיני שלה

5,937 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
פנקוטת יוגורט עם תאנים בסירופ דבש, תפוזים ותימין של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
פנקוטת יוגורט עם תאנים בסירופ דבש, תפוזים ותימין של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הפנקוטה

1

מניחים ג'לטין ומי קרח בקערית קטנה ומשהים עד שהג'לטין סופג את כל הנוזלים ונקרש. טורפים בקערה גדולה יוגורט עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.

2

בקלחת קטנה מביאים לסף רתיחה על להבה נמוכה שמנת מתוקה, קליפת לימון, אבקת סוכר ווניל. מערבבים מדי פעם כדי שאבקת הסוכר לא תשקע. מסירים את התערובת מהלהבה, מוסיפים את הג'לטין וטורפים היטב.

3

מסננים את התערובת לקערית בינונית ועמוקה ומצננים לטמפ' החדר. טורפים את התערובת כל 10 דקות כדי למנוע את קרישתה. מרפדים תבנית בניילון נצמד. כשתערובת השמנת מגיעה לטמפ' החדר (בודקים על ידי הנחת כמה טיפות על השפתיים — אם התערובת פושרת, היא מספיק קרה) מוסיפים אותה לקערת היוגורט וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת לתבנית, מכסים ומעבירים למקפיא ללילה לפחות ועד שבוע.

מכינים את הסירופ

4

מביאים לרתיחה את החומרים בקלחת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15-10 דקות עד שמופיעות בועות גדולות והסירופ מסמיך מעט, חלק ובצבע זהב עמוק. מצננים לטמפ' החדר.

מרכיבים ומגישים

5

כשעתיים-שלוש שעות לפני ההגשה הופכים את הפנקוטה הקפואה על צלחת הגשה, מסירים את הניילון הנצמד, מכסים במכסה ומניחים במקרר להפשרה אטית במשך 4-3 שעות.

6

סמוך להגשה מוזגים על הפנקוטה מהסירופ ומקשטים בתאנים.

לגיוון

7

מקשטים את הפנקוטה בפירות אחרים לפי העונה וההעדפה: שזיפים, נקטרינות, תותים, פירות יער וכד'.