מתכון

פנקייקס מקמח שקדים

הפנקייקס האלה הם פתרון נהדר (והרבה יותר ידידותי לעיכול ממצה בריי) לארוחות הבוקר של אחרי ליל הסדר

103,976 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
פנקייקס מקמח שקדים. צילום: shutterstock
פנקייקס מקמח שקדים. צילום: shutterstock

הבלילה זקוקה ל- 10 דקות השהיה כדי שהשקדים יספגו לתוכם את יתר החומרים, ואת הטיגון מומלץ לעשות במחבת עם ציפוי מונע הידבקות. אפשר להוסיף לבלילה פירות יער, מטבעות בננה או שוקולד צ’יפס ממש דקה לפני הטיגון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טורפים ביצים, רוויון, סירופ מייפל וחמאה בקערה בעזרת מטרפה (או מוט ריסוק ידני).

2

מערבבים את החומרים היבשים - קמח שקדים, אבקת סודה לשתייה ומלח - בקערה נפרדת.

3

מוסיפים את החומרים הלחים ליבשים ומערבבים לקבלת מרקם אחיד. משהים את הבלילה למשך 10 דקות.

4

מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות עם מעט שמן, יוצקים למחבת עיגולים בגודל הרצוי ומטגנים. כשעל פני הפנקייקס מתחילות להיווצר בועיות קטנות הופכים ומטגנים דקה או שתיים נוספות.

5

מגישים עם סירופ מייפל טבעי ופירות טריים.