החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפנקייק שוקולד
לרוטב שוקולד לבן
לתפוחים מקורמלים
אופן ההכנה
לפנקייק שוקולד
1
מערבבים את הביצים עם הסוכר והמלח עד קבלת תערובת לבנה.
2
ממסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל ומוסיפים לתערובת תוך כדי ערבוב.
3
מוסיפים את הקמח והקקאו תוך כדי ערבוב. שומרים 20 דקות במקרר.
4
מטגנים את הפנקייקים במחבת משומנת בחמאה.
לרוטב שוקולד לבן
5
מרתיחים את השמנת עם החלב.
6
יוצקים על השוקולד הלבן, ממתינים 2-3 דקות ומערבבים במרץ עד שנוצר קרם חלק ומבריק.
לתפוחי עץ מקורמלים
7
שוטפים היטב את התפוחים, מגלענים וחותכים לפרוסות דקות. יוצקים את מיץ הלימון.
8
מחממים את הסוכר במחבת עד שהוא הופך לנוזל זהוב. (קרמל)
9
מוסיפים את החמאה ומערבבים.
10
מוסיפים את התפוחים ומבשלים אותם 2 דקות מכל צד. מקררים על נייר אפייה.
להרכבת הקינוח
11
מרכיבים בשכבות: פנקייק, מעליו תפוחים ומעל רוטב שוקולד, מעליו פנקייק נוסף וכו', עד הגובה הרצוי. מעל הפנקייק האחרון יוצקים שכבה של רוטב שוקולד.
12
לקישוט אפשר להוסיף קליפת תפוז מגוררת דק.