מתכון

פנקייק שוקולד עם תפוחים מקורמלים

פנקייקס מושלמים עם רוטב שוקולד לבן ותפוחים מקורמלים. תענוג מושחת ומהנה

6,830 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פנקייק שוקולד עם תפוחים מקורמלים של השוקולטיירית קרינה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
פנקייק שוקולד עם תפוחים מקורמלים של השוקולטיירית קרינה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפנקייק שוקולד

לרוטב שוקולד לבן

לתפוחים מקורמלים

אופן ההכנה

לפנקייק שוקולד

1

מערבבים את הביצים עם הסוכר והמלח עד קבלת תערובת לבנה.

2

ממסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל ומוסיפים לתערובת תוך כדי ערבוב.

3

מוסיפים את הקמח והקקאו תוך כדי ערבוב. שומרים 20 דקות במקרר.

4

מטגנים את הפנקייקים במחבת משומנת בחמאה.

לרוטב שוקולד לבן

5

מרתיחים את השמנת עם החלב.

6

יוצקים על השוקולד הלבן, ממתינים 2-3 דקות ומערבבים במרץ עד שנוצר קרם חלק ומבריק.

לתפוחי עץ מקורמלים

7

שוטפים היטב את התפוחים, מגלענים וחותכים לפרוסות דקות. יוצקים את מיץ הלימון.

8

מחממים את הסוכר במחבת עד שהוא הופך לנוזל זהוב. (קרמל)

9

מוסיפים את החמאה ומערבבים.

10

מוסיפים את התפוחים ומבשלים אותם 2 דקות מכל צד. מקררים על נייר אפייה.

להרכבת הקינוח

11

מרכיבים בשכבות: פנקייק, מעליו תפוחים ומעל רוטב שוקולד, מעליו פנקייק נוסף וכו', עד הגובה הרצוי. מעל הפנקייק האחרון יוצקים שכבה של רוטב שוקולד.

12

לקישוט אפשר להוסיף קליפת תפוז מגוררת דק.