כולם רוצים מאכלים פשוטים, מהירים, בלי בשר ובלי קלוריות מיותרות אבל כמובן שיהיו טעימים.
פסטה היא תמיד הבחירה הטובה, ביחוד הפסטה הזו עם שמן זית וירקות. אורגנו ומעט פרמזן משלימים את הטעמים.
את האורגנו קטפתי בטיול בצפון הארץ, הריח היה נפלא! אי אפשר היה לעמוד בפיתוי ובהזדמנות הראשונה השתמשתי בו. כדי לשמר עשבי תיבול טריים – פשוט הפרידו את העלעלים מהגבעול והקפיאו. את הירקות ניתן להכין מספר שעות מראש ולבשל את הפסטה לפני ההגשה.
זכרו: הרוטב תמיד מחכה לפסטה!
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
1
קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות. מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים כרשה ומטגנים עד הזהבה קלה.
2
מוסיפים שום ואת שאר הירקות ומערבבים. קוצצים את עלי האורגנו, מוסיפים לסיר ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהירקות מתרככים, אך שומרים על צורתם.
3
מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ-10 דקות.
4
מבשלים את הפסטה לפני הוראות היצרן. מסננים, מעבירים לקערה ומערבבים עם שמן זית. מוסיפים את הרוטב לפסטה.
לפני ההגשה
5
מפזרים על כל מנה גבינת פרמזן מגוררת