מתכון

פסטה עם שומר וחמאת ברוקולי-מנטה

השומר האפוי נותן קונטרה לחמאת הברוקולי העדינה, ושניהם מתחברים לרוטב לא שגרתי על פסטה פשוטה וטובה

4,517 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
פסטה עם שומר קונפי וחמאת ברוקולי-מנטה של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. צילום: ענת לבל
פסטה עם שומר קונפי וחמאת ברוקולי-מנטה של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. צילום: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. אופים את יחידות השומר כשעתיים עד שהן רכות לגמרי. מצננים וחותכים לרבעים.

2

חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים במשך כמה שניות, מעבירים למי קרח ומסננים. חולטים כך גם את המנטה או הנענע.

3

טוחנים את הברוקולי, המנטה, מיץ הלימון והצ'ילי במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ומעבירים למחבת רחבה. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

4

מחממים את קרם הברוקולי על אש קטנה (מקפידים שלא יישרף) ומטמיעים פנימה, קובייה אחר קובייה, את החמאה.

5

מוסיפים למחבת את הפסטה ורבעי השומר, מתבלים במלח ופלפל לבן, מגררים מעל פרמזן ומגישים ישירות מהמחבת.