מתכון

פפרדלה אגסים וארטישוק ירושלמי

האגסים מבליטים את הטעמים העדינים יותר שמתחבאים בארטישוק הירושלמי - אגוזיות ונימה מתוקה כמעט

10,830 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
פפרדלה אגסים וארטישוק ירושלמי של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
פפרדלה אגסים וארטישוק ירושלמי של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

גרגירי הפלפל האדום מחדדים טעמים, אבל אם אין לכם אפשר להחליף אותם בתועפות פלפל שחור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה במחבת כבדה, מוסיפים פרוסות ארטישוק וחצי כוס מים, ממליחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־10 דקות, עד שהארטישוקים מתחילים להתרכך. מסירים את הכיסוי ומבשלים עוד 3־4 דקות.

2

במקביל, מבשלים פפרדלה לפי הוראות היצרן ומסננים.

3

מוסיפים אגסים למחבת עם הארטישוקים ומגבירים את הלהבה לגבוהה. מבשלים 2 דקות ומוסיפים את הפפרדלה. מערבבים בעדינות, מעבירים לצלחות הגשה ובוזקים מעל גרגירי פלפל אדומים.