פעם הסבתות ההונגריות היו מכינות אותה עם אטריות ביצים מרובעות, ש"אסם" כבר הורידו מהמדפים. החלפתי אותן בפפרדלה והוספתי פירורי לחם פריכים – המלצה חמה, אבל לא חובה.
גיוונים ושדרוגים:
• מתנהגים כמו הונגרים ומגישים עם שמנת חמוצה.
• מוסיפים גם בצל קצוץ לטיגון הכרוב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפירורי לחם פריכים (לא חובה)
אופן ההכנה
כובשים את הכרוב
1
מפזרים כפית גדושה של מלח על הכרוב הקצוץ, מניחים למשך 30 דקות לריכוך ואז סוחטים בשתי ידיים לניקוז הנוזלים. מתקבל סוג של כרוב כבוש לייט.
בינתיים מכינים פירורים פריכים
2
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים זרעי קימל כ- 30 שניות. מוסיפים פירורי לחם ומערבבים עד שהגוון שלהם מעמיק. מוסיפים שום ועשבי תיבול, מערבבים עוד 30 שניות ומורידים מהכיריים.
מטגנים את הכרוב
3
מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הכרוב 25-20 דקות על להבה בינונית או עד שהוא משחים כמו בצל מטוגן. מדי פעם מערבבים. אפשר להוסיף מעט סוכר לעידוד הקרמול.
בינתיים מכינים את האטריות
4
מבשלים אטריות ביצים בסיר עם מים רותחים לפי הוראות היצרן.
להגשה
5
מסננים את האטריות, מוסיפים לכרוב ומתבלים בפלפל שחור גרוס. מוודאים שרמת המליחות מספקת. מגישים מייד עם פירורים פריכים.