מתכון

פפרדלה עם כרוב מטוגן ופירורים פריכים

זו המנה הראשונה שעולה לי לראש כשמדברים על אוכל נחמה

59,441 בשלנים התעניינו במתכון זה
פפרדלה עם כרוב מטוגן ופירורים פריכים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פפרדלה עם כרוב מטוגן ופירורים פריכים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פעם הסבתות ההונגריות היו מכינות אותה עם אטריות ביצים מרובעות, ש"אסם" כבר הורידו מהמדפים. החלפתי אותן בפפרדלה והוספתי פירורי לחם פריכים – המלצה חמה, אבל לא חובה.

גיוונים ושדרוגים:
• מתנהגים כמו הונגרים ומגישים עם שמנת חמוצה.
• מוסיפים גם בצל קצוץ לטיגון הכרוב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפירורי לחם פריכים (לא חובה)

אופן ההכנה

כובשים את הכרוב

1

מפזרים כפית גדושה של מלח על הכרוב הקצוץ, מניחים למשך 30 דקות לריכוך ואז סוחטים בשתי ידיים לניקוז הנוזלים. מתקבל סוג של כרוב כבוש לייט.

בינתיים מכינים פירורים פריכים

2

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים זרעי קימל כ- 30 שניות. מוסיפים פירורי לחם ומערבבים עד שהגוון שלהם מעמיק. מוסיפים שום ועשבי תיבול, מערבבים עוד 30 שניות ומורידים מהכיריים.

מטגנים את הכרוב

3

מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הכרוב 25-20 דקות על להבה בינונית או עד שהוא משחים כמו בצל מטוגן. מדי פעם מערבבים. אפשר להוסיף מעט סוכר לעידוד הקרמול.

בינתיים מכינים את האטריות

4

מבשלים אטריות ביצים בסיר עם מים רותחים לפי הוראות היצרן.

להגשה

5

מסננים את האטריות, מוסיפים לכרוב ומתבלים בפלפל שחור גרוס. מוודאים שרמת המליחות מספקת. מגישים מייד עם פירורים פריכים.