מתכון

פריקה הדרים

הטעמים המעושנים של הפריקה משתלבים מעולה עם טעמי ההדרים, ומתקבלת מנה עם נוכחות חורפית קלילה ומעודנת

19,532 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
פריקה הדרים של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
פריקה הדרים של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

כדאי לקנות פריקה בלאדי בשווקים בערים הערביות, שכן הפריקה הארוזה הנמכרת ברשתות השיווק עוברת תהליכי עיבוד אחרים ולפעמים טעמי העישון שלה מגיעים מתוספת תמצית טעם ולא בזכות תהליך הבעירה המסורתי.

אפשר בקלות להפוך את המנה לטבעונית, פשוט מוותרים על אבן היוגורט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר מעל להבה בינונית, מוסיפים בצל ומטגנים 5־6 דקות לשקיפות. מערבבים ומטגנים עוד 3־4 דקות להזהבה קלה. מוסיפים תבלינים ומערבבים דקה.

2

מוסיפים פריקה ומערבבים כ־2 דקות עד שהיא נעטפת בשמן. מוסיפים מיץ תפוזים, מים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה קטנה כ־20 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים קליפת לימון ותרד ומערבבים.

3

מעבירים לצלחת הגשה ומניחים מעל תערובת של פומלית, עלי זעתר, שמן זית, מלח ופלפל. מגררים מעל אבן יוגורט או גבינה גרוזינית (לא חובה) ומגישים.