מבקשים מהקצב נתח יפה של צוואר טלה פרוס ליריעה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לצלייה
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מחממים מחבת וקולים שבבי שקדים 3-2 דקות עד הזהבה.
2
מחממים סיר רחב ונמוך עם שמן תירס ומטגנים בצלים 10 דקות על להבה נמוכה עד הזהבה. מוסיפים פריקי, תבלינים ושקדים ומערבבים דקה עד שגרגרי הפריקי עטופים בשמן.
3
יוצקים מים עד לכיסוי ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה עד שהמים נספגים בפריקי (בשלב זה היא לא תהיה מבושלת לגמרי).
ממלאים ומבשלים
4
פורסים יריעת רדיד אלומיניום ועליה מניחים ניילון נצמד. מזלפים שמן על הניילון הנצמד ומורחים אותו היטב, כדי שהבשר לא יידבק במהלך הבישול. מפזרים בהראט, מלח ואגוז מוסקט.
5
מניחים מעל יריעת צוואר טלה עם החלק השומני כלפי מטה ומפזרים את תערובת הפריקי במרכז הנתח. מגלגלים לרולדה ומהדקים עליה את הניילון ואת רדיד האלומיניום.
6
מניחים את הרולדה העטופה בסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה. מניחים צלחת מעל הרולדה כמשקולת ומבשלים מכוסה על להבה גבוהה כשעה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה שעה נוספת. מוציאים את הרולדה מהמים ומצננים. שומרים במקרר.
לפני ההגשה
7
מחממים תנור ל- 250 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום. מסירים את רדיד האלומיניום והניילון הנצמד, פורסים את הרולדה ומניחים את הפרוסות בתבנית. יוצקים בנדיבות ציר בקר.
8
צולים 7-6 דקות עד שמשחים ומתחמם. מגישים עם סלט רענן.