מתכון

צ'יפס אבוקדו עם מטבל ראנץ'

צ'יפס, אבל מאבוקדו! חטיף מושלם לרגע הזה שבו מתחשק פינוק אסור

19,550 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
צ'יפס אבוקדו עם מטבל ראנץ' | צילום: אסף רונן, עיצוב מזון: נעמה רן, סטיילינג אווירה: Hoekman Design
צ'יפס אבוקדו עם מטבל ראנץ' | צילום: אסף רונן, עיצוב מזון: נעמה רן, סטיילינג אווירה: Hoekman Design

בפעמים הראשונות שהכנתי את המנה, לא עמדתי בפיתוי ואכלתי כל חתיכה בדיוק בשנייה שבה היא יצאה מהטיגון (חרף מחאותיה של לשוני הצרובה). מאז למדתי לקח: אני נוהג להכין מראש מנה כפולה. לכו על זה גם אתם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למטבל ראנץ'

לטוגני האבוקדו

אופן ההכנה

1

מכינים מטבל ראנץ': מערבבים את כל רכיבי המטבל בקערה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומצננים במקרר עד להגשה.

2

מכינים על משטח העבודה שלוש קערות: בקערה הראשונה מערבבים קמח, פפריקה, אבקת שום ומלח; בקערה השנייה – הביצים הטרופות; הקערה השלישית מיועדת לפירורי הלחם.

3

פורסים כל חצי אבוקדו ל-4 פרוסות. בסך הכל מתקבלות 24 פרוסות אבוקדו.

4

מוזגים שמן לתוך סיר עמוק ובעל תחתית עבה לעומק/גובה של 5-7 סנטימטרים. מחממים את סיר השמן לטמפרטורה של 175 מעלות. אפשר לבדוק את הטמפרטורה בעזרת מדחום לבישול, או פשוט לערוך טסט לקמצוץ מהבלילה שיוכנס לתוך השמן החם. הבלילה אמורה תחילה לשקוע, ובתוך כמה שניות לצוף לפני השטח ולבעבע. אם אינה צפה ומתחילה להיטגן – מגבירים את החום. אם אינה שוקעת – מנמיכים את הלהבה.

5

טובלים כל פרוסת אבוקדו בקמח המתובל. מנערים היטב את שארית הקמח, לפני שממשיכים לטבילה בביצה. גם אחרי הטבילה השנייה יש לדאוג לנער היטב את פרוסת האבוקדו מיתרת הביצה, לפני שעוברים לטבילה האחרונה – בפירורי הלחם. מוודאים שכל פרוסה מצופה היטב בפירורי הלחם. חוזרים על פעולות הטבילה והניעור עם כל 24 פרוסות האבוקדו.

6

מטגנים את פרוסות האבוקדו בשמן במשך 3-4 דקות ובתום הטיגון מניחים אותן על נייר סופג.

7

מגישים את טוגני האבוקדו בליווי מטבל הראנץ' שמוציאים מהמקרר.

להכנת גרסה בריאה יותר של המנה – מדלגים על שלב הטיגון, ובמקום זאת מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את פרוסות האבוקדו המצופות על תבנית המרופדת בנייר אפיה ואופים במשך 20 דקות.

המתכון מתוך ספרו של גלעד מאירי, "מאנצ'יז – בישול עם קנאביס ומתכונים למאנצ'יז", 263 עמ', לרכישה אונליין