מתכון

קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד

עוגה שתשלח אתכם לטיול מקיף מסביב לים התיכון, עם תחתית קדאיף, תפוחים מקורמלים וקרם שוקולד לבן

1,906 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין
קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין

מכינים ומצננים את שונטי השוקולד במקרר לילה לפני הכנת העוגה. מקפיאים את תערובת התפוחים לאחר הכנת הביסקוויט כשעה לפחות. 

כלים: תבנית אינגליש קייק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחתית קדאיף

לבסקוויט שקדים

לתפוחים המקורמלים

לציפוי קרמל

לשונטי שוקולד לבן

אופן ההכנה

תחתית קדאיף

1

מערבבים היטב את שערות הקדאיף עם אבקת הסוכר.

2

מערבבים את החמאה המומסת עם הדבש, מוסיפים לקדאיף והסוכר ומערבבים.

3

משטחים את התערובת למלבן הגדול מעט מתחתית אינגליש קייק.

4

אופים ב-175 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה. מניחים בצד לקירור.

ביסקוויט שקדים

5

מחממים תנור ל-175 מעלות. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים במהירות בינונית-גבוהה שלושה חלבונים, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

6

בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הביצה הנוספת ומוסיפים בהדרגה לתערובת החלבונים בערבוב איטי.

7

מקפלים פנימה את הקמח והשקדים ולבסוף את החמאה המומסת. משטחים את התערובת בעזרת פלטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה לעובי של כס"מ אחד.

8

אופים כ-12 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים, מצננים, וחותכים למלבן בגודל של אינגליש קייק. פורשים ניילון נצמד לרוחב התבנית ומניחים את המלבן החתוך בתחתית.

תפוחים מקורמלים

9

מסים בסיר 40 גר' סוכר עד לקבלת קרמל בהיר. מוסיפים בזהירות רבה (!) את המים החמים ואת התפוחים לסיר ומערבבים היטב.

10

מערבבים את שאר הסוכר והפקטין בקערה ומוסיפים לסיר. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב כ-8 דקות.

11

מחממים את תערובת הג'לטין והמים 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים לסיר.

12

משטחים את תערובת התפוחים בעזרת פלטה על הביסקוויט בתבנית האינגליש קייק. מקפיאים לשעה לפחות.

ציפוי קרמל

13

מחממים את הנפאג' עם המים במיקרוגל בפולסים של 10 שניות.

שונטי שוקולד לבן

14

יוצקים מחצית מכמות השמנת המתוקה לסיר. מגרדים פנימה את תוכן מקל הווניל ומביאים לסף רתיחה.

15

יוצקים את תערובת השמנת מעל השוקולד הלבן וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.

16

מחממים את מסת הג'לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים אל הסיר. מערבבים.

17

מוסיפים את המחצית השנייה של כמות השמנת וטוחנים שוב בבלנדר מוט. מעבירים למכל סגור ומצננים במקרר במשך לילה.

הרכבת העוגה

18

מחממים את הנפאג' עם המים במיקרו בפולסים של 10 שניות, ומערבבים עם מחית הקרמל.

19

מחלצים מהתבנית את התפוחים ומניחים על רשת צינון.

20

יוצקים את תערובת הנפאג' והקרמל מעל התפוחים, מיישרים בעזרת פלטה ומניחים מעל תחתית הקדאיף.

21

בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את השונטי לקצף יציב. מזלפים מעל לתפוחים בעזרת שק זילוף עם צנתר משונן. שומרים במקרר עד להגשה (רצוי באותו יום).