מניחים אותה על השולחן בתוך כיכר קטנה מרוקנת של לחם שיפון או בכלי חרס ייעודי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה שעועית עם שפע מים בסיר גדול. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ- 35 דקות לריכוך חלקי.
2
מועכים מעט את השעועית בתוך הסיר בעזרת ממעך תפוחי אדמה, כך שחלק מהתרמילים מתפרקים וחלק נותרים שלמים. אם אין ממעך, מוציאים החוצה כ- 1/3 מכמות השעועית, מועכים גס במזלג ומחזירים לסיר.
3
מוסיפים בצל ושום ומבשלים 30 דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים חם.
4
שומרים עד 4 ימים בקופסה אטומה במקרר.