מתכון

קובה חמוסטה

את הגרסה הזו למדתי משכנתי עדינה שקיבלה אותה מאמא שלה, שקיבלה אותה מחמותה... בקיצור: קובה עם אילן יוחסין

458,837 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
קובה חמוסה. צילום: shutterstock
קובה חמוסה. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למעטפת

למלית

למרק

אופן ההכנה

מכינים את המעטפת

1

שוטפים את הג'ריש היטב ומסננים. מעבירים לקערה, ממלאים במים עד 1 ס”מ מעל גובה הג'ריש ומניחים לשעה לפחות או עד שהמים נספגים.

2

מוסיפים מרגרינה -450 גרם סולת לאט-לאט תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה במרקם גמיש המזכיר פלסטלינה (את 50 הגרם האחרונים של הסולת מוסיפים בהתאם לצורך ולמרקם של הבצק). מניחים את הבצק מכוסה לכשעה.

מכינים את המלית

3

מניחים קוביות בשר בסיר עם מים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית, עד שהבשר רך. מצננים ומסננים.

4

מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים 10 דקות. מוסיפים סלרי, שום ותבלינים ומטגנים 8-7 דקות.

5

מסירים מהכיריים ומצננים מעט. קוצצים הכל בסכין לתערובת פירורית (אפשר להשתמש במעבד מזון בפולסים, אך יש להיזהר שלא לעבד את התערובת יותר מדי).

מכינים את המרק

6

מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים בצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים את יתר החומרים למעט מיץ לימון ומטגנים 5 דקות.

7

מוסיפים כ-3 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מכינים את הקובות ומבשלים אותן במרק

8

מרטיבים את הידיים וקורצים מהבצק כדורים בגודל ביצה קטנה. בכל כדור יוצרים גומה בעזרת האגודל ומכינים מקום למילוי. ממלאים כפית גדושה מהמלית, סוגרים בחזרה לכדור ומשטחים קלות. בשלב זה אפשר להקפיא את הקובות על מגש פתוח ולהעביר לקופסה אטומה לאחר שקפאו עם נייר אפייה בין השכבות.

9

מכניסים את הקובות לתוך המרק הרותח ומבשלים כ-15 דקות עד שהקובות מבושלות (אפשר לפתוח אחת ולבדוק). מכבים את האש, מחכים כ-10 דקות ומגישים. אם משתמשים בקובות קפואות, מכניסים אותן למרק ישירות מהמקפיא ומבשלים כ-20 דקות.