מתכון

קייל בתבלינים ושום קונפי

עלי קייל מוקפצים בשמן זית, זרעי כמון שלמים, שום קונפי וקליפת לימון מגוררת ומקבלים תוספת מופלאה למנה העיקרית

51,964 בשלנים התעניינו במתכון זה
קייל בתבלינים ושום קונפי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קייל בתבלינים ושום קונפי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

לא מצאתם קייל? אפשר להכין את המנה גם עם מנגולד או תרד תורכי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם 3-2 כפות שמן זית ומניחים בה בעדינות כמה עלי קייל, זרעי כמון, שום וקליפת לימון. נותנים לתכולת המחבת לרחוש 2 דקות עד שהעלים מתכווצים מעט. הופכים את העלים בעדינות בעזרת מלקחיים (לא מערבבים ולא מקפיצים) ודוחפים אותם לצידי המחבת. מוסיפים עוד כמה עלים וחוזרים על הפעולה עד שמסיימים עם כל העלים.

2

מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון ומגישים מייד.