מתכון

קישואים צלויים ביוגורט – קוסא בג'וז ולבן

החיבור בין קישואים ליוגורט קיים במנות רבות במטבח הלבנטיני. הסלט הקריר והמרענן הזה טעים אף יותר יום אחרי הכנתו

37,364 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קוסא בג'וז ולבן- קישואים צלויים ביוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
קוסא בג'וז ולבן- קישואים צלויים ביוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משמנים את הקישואים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מחממים מחבת ומטגנים את הקישואים על הצד החתוך עד שהם מזהיבים, הופכים ומטגנים את הצד השני להזהבה. לקראת סוף הטיגון מוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון, מנענעים את המחבת לערבוב ומכבים את האש

2

מערבבים יוגורט עם אגוזים, נענע יבשה, שום ופלפל צ'ילי ומוזגים על הקישואים. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.