שימו לב: הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
מכינים את הבלילה
2
טורפים בקערה טחינה, סילאן, ביצים ומלח לתערובת אחידה וסמיכה. מוסיפים אבקת שקדים ומערבבים מעט עד הטמעה בבלילה.
3
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים את הקלפוטי 10 דקות (כדי שהתאנים לא ישקעו בבלילה).
4
מוציאים מהתנור, מסדרים את התאנים בצפיפות ומפזרים מעל צנוברים.
5
אופים כ־30 דקות, עד שהקלפוטי מתייצב וקפיצי למגע. מעבירים למצב גריל ואופים עוד 5 דקות, עד שהתאנים משחימות.