מתכון

קלפוטי תאנים, טחינה וצנוברים

קינוח שמתאים בול לאירוח סביב עונת התאנים. מכינים אותו בדקה, שולחים לתנור ומגישים חם

4,416 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
קלפוטי תאנים, טחינה וצנוברים של מיכל חביביאן (צילום:שני בריל)
קלפוטי תאנים, טחינה וצנוברים של מיכל חביביאן (צילום:שני בריל)

שימו לב: הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

מכינים את הבלילה

2

טורפים בקערה טחינה, סילאן, ביצים ומלח לתערובת אחידה וסמיכה. מוסיפים אבקת שקדים ומערבבים מעט עד הטמעה בבלילה.

3

יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים את הקלפוטי 10 דקות (כדי שהתאנים לא ישקעו בבלילה).

4

מוציאים מהתנור, מסדרים את התאנים בצפיפות ומפזרים מעל צנוברים.

5

אופים כ־30 דקות, עד שהקלפוטי מתייצב וקפיצי למגע. מעבירים למצב גריל ואופים עוד 5 דקות, עד שהתאנים משחימות.