נגיסה קטנה, עצימת עיניים, ואתם יוצאים למסע מענג שיאתגר את בלוטות הטעם וגם ירגש אותן מאוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסחוג תות שדה
לקסדייה
אופן ההכנה
1
מכינים את מטבל הסחוג-תות: מכניסים את כל רכיבי המטבל לבלנדר וטוחנים, עד שמתקבל מרקם חלק (לקבלת מרקם חלק עוד יותר ניתן להוסיף שלב ולטחון במטחנת מזון, או לסנן דרך חיתול בד). טועמים ומתבלים לפי נטיית הלב והחך.
2
מכינים את הקסדייה: מחממים חמאה במחבת על להבה נמוכה. מוסיפים את קוביות האננס, הסוכר החום, ומיץ הלימון ומבשלים תוך כדי בחישה במשך 7 דקות. קוביות האננס ישחימו בהדרגה וייספגו את הקרמל החמאתי (אפשר לטעום קובייה אחת, אבל השאירו את כל היתר למנה המוכנה). מסירים את המחבת מהלהבה ומניחים את האננס המקורמל על צלחת להתקרר.
3
מחממים מראש מחבת צלייה עם פסים על להבה בחום בינוני-גבוה.
4
מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, אבקת הצ'יפוטלה והפפריקה. טובלים את חזה העוף בתערובת, עד לכיסוי מלא.
5
צולים את העוף במשך 5-4 דקות על כל צד (חותכים חתך קטן בעוף כדי לבדוק שהוא מבושל עד הסוף). מסירים מהמחבת, ופורסים את העוף לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר. מנמיכים את גובה הלהבה.
6
מניחים טורטייה אחת על צלחת ומסדרים עליה כמה קוביות אננס מקורמלות. מוסיפים את פרוסות העוף, הפלפל החריף הקצוץ, גבינת הצ'דר המגוררת והכוסברה ולבסוף מניחים טורטייה נוספת מעל. פועלים בדיוק באותו אופן לגבי שתי הטורטיות האחרות.
7
מחליקים באיטיות את הקסדייה מהצלחת אל מחבת הפסים שחוממה, ומטגנים, ללא כיסוי, במשך 3 דקות. לאחר מכן הופכים את הקסדייה ומטגנים במשך 3-2 דקות נוספות.
8
מוציאים מהמחבת, חותכים למשולשים (כמו פיצה) ומגישים לצד מטבל הסחוג-תות.
המתכון מתוך ספרו של גלעד מאירי, "מאנצ'יז – בישול עם קנאביס ומתכונים למאנצ'יז", 263 עמ', לרכישה אונליין