מתכון

קציצות הודו ברוטב קוקוס ותבלינים

מתכון פשוט שמתאים גם לימי החג, גם לחול המועד וגם סתם ליום חול

43,932 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
קציצות הודו ברוטב קוקוס ותבלינים. צילום: בועז לביא
קציצות הודו ברוטב קוקוס ותבלינים. צילום: בועז לביא

מנה בהשראת המטבח ההודי. יש בה אבקת קארי ותבלינים כמו הל, כמון וחרדל ברוטב קוקוס מלא טעם. במקום בשר בקר או עוף טחון, בחרתי להשתמש בהודו שמניב קציצות מצוינות – בשרניות ונימוחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לקציצות

אופן ההכנה

הכנת הרוטב

1

מחממים את שמן הקוקוס בסיר רחב ושטוח.

2

מוסיפים את הבצל, הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים על אש בינונית־גבוהה במשך דקה.

3

מוסיפים את התבלינים השלמים (חרדל, הל וכמון) וממשיכים לטגן במשך כמה דקות נוספות עד שהירקות שקופים וריח התבלינים מורגש. מוסיפים את אבקת הקארי ומטגנים דקה נוספת.

4

מוסיפים את קרם הקוקוס והמים. מתבלים במלח, מרתיחים ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות.

הכנת הקציצות

5

מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה ולשים את התערובת במשך 2 דקות.

6

יוצרים מהתערובת 12־15 קציצות.

7

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות ב־2 סבבים במשך 2־3 דקות בכל צד עד שהן זהובות.

8

מעבירים את הקציצות המטוגנות לרוטב (הרוטב צריך להגיע עד גובה הקציצות – אם צריך מוסיפים עוד מים), מכסים ומבשלים במשך 20־30 דקות על אש קטנה־בינונית עד שהקציצות מוכנות.

9

מתקנים תיבול. מגישים את הקציצות עם הכוסברה הקצוצה.