מנה בהשראת המטבח ההודי. יש בה אבקת קארי ותבלינים כמו הל, כמון וחרדל ברוטב קוקוס מלא טעם. במקום בשר בקר או עוף טחון, בחרתי להשתמש בהודו שמניב קציצות מצוינות – בשרניות ונימוחות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
לקציצות
אופן ההכנה
הכנת הרוטב
1
מחממים את שמן הקוקוס בסיר רחב ושטוח.
2
מוסיפים את הבצל, הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים על אש בינונית־גבוהה במשך דקה.
3
מוסיפים את התבלינים השלמים (חרדל, הל וכמון) וממשיכים לטגן במשך כמה דקות נוספות עד שהירקות שקופים וריח התבלינים מורגש. מוסיפים את אבקת הקארי ומטגנים דקה נוספת.
4
מוסיפים את קרם הקוקוס והמים. מתבלים במלח, מרתיחים ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות.
הכנת הקציצות
5
מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה ולשים את התערובת במשך 2 דקות.
6
יוצרים מהתערובת 12־15 קציצות.
7
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות ב־2 סבבים במשך 2־3 דקות בכל צד עד שהן זהובות.
8
מעבירים את הקציצות המטוגנות לרוטב (הרוטב צריך להגיע עד גובה הקציצות – אם צריך מוסיפים עוד מים), מכסים ומבשלים במשך 20־30 דקות על אש קטנה־בינונית עד שהקציצות מוכנות.
9
מתקנים תיבול. מגישים את הקציצות עם הכוסברה הקצוצה.