גרסת התנור: מקפיצים את הירקות הקשים בשמן זית כמה דקות לריכוך ומשתמשים בתפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה. אופים 15 דקות ב- 190 מעלות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות
לרוטב סלק
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
חולטים מנגולד או תרד בסיר עם שפע מי מלח רותחים 3 דקות. מסננים וקוצצים את העלים. את הגבעולים העבים של המנגולד זורקים או קוצצים דק-דק.
2
מערבבים את העלים החלוטים עם יתר הירקות ושום בקערה. מוסיפים עשבי תיבול, ביצים, קמח ותבלינים. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות בקוטר 6 ס"מ.
3
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה.
מכינים רוטב סלק ומגישים
4
מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את הסלק המגורר עם סילאן, מלח ופלפל 5-3 דקות או עד שהסלק מתרכך. מערבבים עם יוגורט ומגישים לצד הקציצות.