מתכון

קציצות ירק עם יוגורט סלק

המתכון לקציצות ירק הוא מודולרי: אפשר להחליף את הרכב הירקות, להוסיף עשבי תיבול, לתבל בתבלינים אחרים - הכל מותר!

65,759 בשלנים התעניינו במתכון זה
קציצות ירק. צילום: shutterstock
קציצות ירק. צילום: shutterstock

גרסת התנור: מקפיצים את הירקות הקשים בשמן זית כמה דקות לריכוך ומשתמשים בתפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה. אופים 15 דקות ב- 190 מעלות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לרוטב סלק

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

חולטים מנגולד או תרד בסיר עם שפע מי מלח רותחים 3 דקות. מסננים וקוצצים את העלים. את הגבעולים העבים של המנגולד זורקים או קוצצים דק-דק.

2

מערבבים את העלים החלוטים עם יתר הירקות ושום בקערה. מוסיפים עשבי תיבול, ביצים, קמח ותבלינים. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות בקוטר 6 ס"מ.

3

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה.

מכינים רוטב סלק ומגישים

4

מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את הסלק המגורר עם סילאן, מלח ופלפל 5-3 דקות או עד שהסלק מתרכך. מערבבים עם יוגורט ומגישים לצד הקציצות.